Donald Trump este primul președinte care nu a consumat niciodată alcool. În contrast, lista șefilor de stat care s-au perindat pe la Casa Albă și au trăit experiența prezidențială sub influența licorilor bahice este lungă.
Donald Trump mărturisea în timpul primului său mandat că nu a consumat niciodată alcool. Tânărul Donald a luat această decizie după ce a văzut suferința cauzată familiei de fratele său mai mare, Freddy, care a și decedat din cauza băuturii.
„Dacă nu începi, nu vei avea niciodată o problemă. Dacă începi, s-ar putea să ai o problemă. Și este o problemă grea de oprit”, afirma Donald Trump în interviul acordat la începutul mandatului.
Deși pare dezinvolt și vrea să fie mai mereu sufletul petrecerii, Donald Trump le-a acordat o educație strictă copiilor săi, pe care i-a avertizat mereu în legătură cu pericolul reprezentat de alcool, tutun și droguri.
„Mi-am educat foarte atent copiii, i-am informat despre riscurile consumului și abuzului de substanțe. Cea mai bună modalitate de a preveni dependența de substanțe este de a informa oamenii cu privire la efecte, în primul rând. Dacă nu încep, nu vor avea nicio problemă”, declara Trump.
Citește și: CEI MAI BOGAȚI PREȘEDINȚI DE STAT ÎN 2024. CE AVERE AU JOE BIDEN, XI JINPING ȘI VLADIMIR PUTIN
Actualul președinte și fostul rival al lui Trump la prezidențiale, Joe Biden, de asemenea, a promis să nu pună niciodată gura pe alcool. Motivul: unchiul său preferat, cu care a crescut, a murit de ciroză.
„Am trăit într-o casă de alcoolici. Sunt suficienți în familia mea și nu cred că este necesar să beau. Este o chestie genetică și probabil unul dintre motivele pentru care Hunter are tot felul de dependențe”, declara în urmă cu patru ani Biden.
Dacă Franklin D. Roosevelt și John F. Kennedy au fost moderați, George W. Bush a renunțat la alcool la 40 de ani sau Jimmy Carter nu a băut deloc în timpul mandatului, în perioada modernă, există doi președinți care erau pe punctul de a lua cele mai neinspirate decizii din cauza bețiilor.
Lyndon Johnson și Richard Nixon au făcut exces de alcool. Dacă primul, era servit cu cocktailuri de serviciile secrete în timp ce mergea cu mașina și nu a renunțat la plăcerea de a bea nici după un infarct, al doilea era pe punctul de a porni un război nuclear.
Încă bine amețit când a primit vestea că un avion american a fost doborât deasupra Coreei în aprilie 1969, Nixon voia să ordone un bombardament nuclear drept represalii. Doar inspirația consilierului său de securitate, Henry Kissinger, care a ordonat comandanților militari să nu facă nicio acțiune până când Nixon nu se trezește din beție, a salvat Coreea de la dezastru.